Σε ποια σχολεία μπαίνει “λουκέτο”, λόγω κορωνοϊού – Όλη η λίστα

Σε ποια σχολεία μπαίνει “λουκέτο”, λόγω κορωνοϊού – Όλη η λίστα

Με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, από αύριο Δευτέρα μέχρι και τις 22 Μαρτίου θα είναι κλειστά 31 σχολεία στην Αττική. Κλειστά είναι εδώ και μέρες και θα συνεχίσουν να είναι μέχρι νεοτέρας τα σχολεία σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι να σταματήσουν για δυο εβδομάδες οι σχολικές εκδρομές μέσα στη χώρα (οι εκδρομές στο εξωτερικό έχουν ανασταλεί ήδη επ’ αόριστον) και να υπάρξει κλείσιμο των σχολείων, ανά περίπτωση, και όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τα σχολεία στην Αττική που θα είναι κλειστά έως τις 22 Μαρτίου

 1. 1ο ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
 2. 13ο ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 3. 2ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 4. 49ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ
 5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ
 6. AMERICAN COMMUNITY SCHOOLS
 7. ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 8. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ
 9. 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 10. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 11. 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
 12. 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΙΜΟΥ
 13. ΓΕΛ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
 14. 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
 15. 4ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 16. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟ
 17. ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (όλες οι βαθμίδες)
 18. 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 19. ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΕΛ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
 20. ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
 21. 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 22. 1ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 23. 2ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 24. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 25. 1ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 26. 3ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 27. 40ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 28. 22ο ΓΕΛ. ΑΘΗΝΩΝ
 29. 20ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ
 30. 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 31. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ποια σχολεία είναι κλειστά έως το τέλος της εβδομάδας

 1. 4ο ΓΕΛ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
 2. 11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 3. 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 4. 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 5. 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 6. 19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 7. 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 8. 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
 9. 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 10. ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Μέχρι τις 11 Μαρτίου θα είναι κλειστά τα σχολεία

 1. 1ο ΕΠΑΛ Επανωμής
 2. 8ου ΕΚ Επανωμής

Μέχρι τις 17 Μαρτίου θα είναι κλειστά τα σχολεία

 1. 5ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
 2. 3ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
 3. 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
 4. 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο

Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων όλα τα σχολεία του Δήμου και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9 Μαρτίου. Αναστέλλονται επίσης όλα τα προγράμματα και οι δράσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Αθλητισμού και των ΚΑΠΗ έως και την Παρασκευή 13 Μαρτίου.  Επιπλέον πρόσθετο μέτρο είναι ο επανεφοδιασμός των σχολείων με αντισηπτικά και απολυμαντικά.

Δήμος Νέας Ιωνίας

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης απολύμανσης των σχολικών μονάδων ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού του κορονοϊού αποφάσισε το κλείσιμο σχολείων στη Νέα Ιωνία.

Tην Δευτέρα 9/3/2020, το κλείσιμο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά), του Εσπερινού ΕΠΑΛ και των 2ου και 7ου Παιδικών Σταθμών για μία ημέρα. Την Τρίτη 10/3/2020, το κλείσιμο των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), του 1ου ΕΠΑΛ , ΣΕΚ και των 1ου, 3ου και 5ου Παιδικών Σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας για μία ημέρα.

Τα παραπάνω σχολεία θα κλείσουν λόγω απολύμανσης των χώρων τους, στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης για την αποφυγή του COVID-19 (κορονοϊού). Τις αντίστοιχες ημέρες δεν θα πραγματοποιηθούν απογευματινές δραστηριότητες σε χώρους των σχολείων από συλλόγους

Δήμος Νέας Μάκρης

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, Παμμακάριστος και Ειδικό Νηπιαγωγείο Νέας Μάκρης, Παμμακάριστος μέχρι και την Δευτέρα 9 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας. Τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους καθώς μεγάλος αριθμός μαθητών απουσιάζει εξαιτίας ιογενών λοιμώξεων και για την προστασία του υπόλοιπου μαθητικού πληθυσμού.

Δήμος Χαλκιδέων

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη όλα τα σχολεία νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια λύκεια και παιδικοί σταθμοί στο δήμο Χαλκιδέων, για προληπτικούς λόγους και για να γίνουν απολυμάνσεις.

Δήμου Βέλου Βόχας – Νομός Κορινθίας

Αναστολή λειτουργίας όλων των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Δήμου Βέλου Βόχας, την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, για απολύμανση των σχολείων λόγω πρόληψης εξάπλωσης ιογενών λοιμώξεων. Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι