Σε σύλληψη μετατράπηκε μία από τις 17 προσαγωγές σε συμπλοκή ανηλίκων

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες στον ΗΣΑΠ - 36 συλλήψεις

Σαράντα ανήλικοι συνεπλάκησαν με καδρόνια και κουκούλες χτες το βράδυ στην Τούμπα για άγνωστους λόγους, αλλά όπως φαίνεται, δεν πρόκειται για οπαδική βία

Σε σύλληψη μετατράπηκε μία εκ των 17 προσαγωγών για την συμπλοκή περί 40 κουκουλοφόρων ανηλίκων το βράδυ του Σαββάτου (16/12) στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Τα αίτια της συμπλοκής δεν έγιναν γνωστά στον Τύπο. Ομως επειδή το επεισόδιο ερευνά το τοπικό αστυνομικό τμήμα και όχι η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, τεκμαίρεται πως τα αίτια δεν ήταν οπαδικά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίπου 30-40 άτομα νεαρής ηλικίας, μεταξύ αυτών και ανήλικοι, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ξεκίνησαν να συμπλέκονται μεταξύ τους. Αναφορές κάνουν λόγο για μια μεγαλύτερη ομάδα η οποία κινήθηκε απειλητικά προς μια μικρότερη και έτσι ξεκίνησε η συμπλοκή.

Ειδικότερα, συνελήφθη ένας 16χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απλή σωματική βλάβη ενώ οι υπόλοιποι 16 αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε έπειτα από αναφορές για άγρια συμπλοκή ατόμων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατούσαν καδρόνια, ξύλα και άλλα αντικείμενα στην περιοχή της Τούμπας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, προκλήθηκαν όμως φθορές σε ένα κατάστημα.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι