Σε σούπερ μάρκετ εργαζόταν ο υγιής 53χρονος που “έφυγε” από τον ιό – Ο 83χρονος πατέρας του ανέρρωσε

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ο θάνατος πριν από λίγες ημέρες ενός υγιέστατου άνδρα, 52 στα 53 , έκανε εντύπωση σε πολλούς και γέννησε ερωτήματα. Τι μπορεί να έφταιγε; Μια παλιά πνευμονία; Το ότι “τρέναρε” το νοσοκομείο για 4 ημέρες; Τα γονίδια;

Η μητέρα του, που είναι απαρηγόρητη, λέει για τον γιο της πως «ούτε ένα χάπι δεν έπαιρνε, πολύ γερό παιδί ήταν».

Ο γιος εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ στην Καβάλα και άφησε την τελευταία του πνοή, στις 21 Αυγούστου, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

«Μέσα σε λίγες μέρες χάθηκε το παιδί μου, τι να πω. Είχε  πυρετό 38,2, και του είπανε είσαι θετικός, τον έστειλαν στην Αλεξανδρούπολη. Ήταν με οξυγόνο, το έβγαζε λίγο και μιλούσε. Έμεινε διασωληνωμένος σχεδόν μια εβδομάδα», λέει η μητέρα.

«Πρωτύτερα είχε πυρετό μέχρι 38, έπαιρνε ένα ντεπόν και κατέβαινε. Μπορεί να έπαιξε ρόλο ότι το καθυστερήσαμε τέσσερις ημέρες όταν πρωτανέβασε πυρετό και λέγαμε ότι θα περάσει. ”Μωρέ τώρα αν πάει στο νοσοκομείο θα τον κρατήσουνε” λέγαμε. Αλλά ύστερα πήγε σε πνευμονολόγο και εκείνος του είπε “κατ΄ευθείαν στο νοσοκομείο” και τότε τρέξαμε», εξήγησε η τραγική μητέρα, που προφανώς, όπως οι περισσότεροι, θεωρούσαν ότι σε αυτές τις ηλικίες και μάλιστα σε κατά τα άλλα υγιέστατους ασθενείς, η λοίμωξη δεν απαιτεί νοσηλεία και οι περισσότεροι μένουν υπό παρακολούθηση κατ΄οίκον.

Στις 26 Ιουλίου, ο 53χρονος μπήκε στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης όπου όμως  κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα.

«Είχε πάθει πνευμονία παλαιότερα, 25 χρόνια πριν. Πολλά χρόνια πριν. Δεν πιστεύω να έπαιξε ρόλο αυτό, αλλά δεν ξέρω. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ήταν θηρίο άνθρωπος. Δεν έπαιρνε χάπια ούτε για ζάχαρο, ούτε για πίεση, δεν είχε τέτοια πράγματα», λέει η άτυχη μάνα. Και η πιο μεγάλη πίκρα της, «να μην το ζει κανένας άνθρωπος αυτό, ότι ήταν άρρωστος και μόνος, δεν μπορούσαμε να πάμε να τον δούμε, δεν μπορούσα να πάω να το χαϊδέψω, να ξέρει ότι είμαι δίπλα του, μόνο του έφυγε το παιδί μου…»

Ο πατέρας, που ειναι 83 ετών, νοσηλευόταν στο ίδιο νοσοκομείο, και εκείνος στη ΜΕΘ, αλλά ανέρρωσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι