Σε συναγερμό η Γαλλία – Φόβοι για επιθέσεις αντεκδίκησης

Σε συναγερμό η Γαλλία – Φόβοι για επιθέσεις αντεκδίκησης

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, σε μια επιστολή προς τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, η οποία περιήλθε στη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, καλεί σήμερα σε αυξημένη επιφυλακή προκειμένου να αποτραπούν πιθανές επιθέσεις αντεκδίκησης μετά τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

«… Η ενδεχόμενη εντατικοποίηση της τζιχαντιστικής προπαγάνδας έπειτα από αυτόν τον θάνατο, στο πλαίσιο της οποίας είναι πιθανό να απευθυνθεί κάλεσμα για ενέργειες αντεκδίκησης, απαιτεί τη μέγιστη επιφυλακή, ιδίως κατά τη διάρκεια δημοσίων εκδηλώσεων στις περιφέρειές σας τις επόμενες ημέρες» υπογραμμίζει ο Καστανέρ.

Νωρίτερα ο Μακρόν, σχολιάζοντας το γεγονός έκανε λόγο για πλήγμα, αλλά σημείωσε ότι πρόκειται μόνον για ένα βήμα. «Ο θάνατος του Αλ Μπαγκντάντι είναι ένα βαρύ πλήγμα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, όμως είναι μονάχα ένα βήμα. Μαζί με τους εταίρους μας στον διεθνή συνασπισμό, η μάχη συνεχίζεται για την τελική ήττα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Αποτελεί προτεραιότητά μας στη Μέση Ανατολή» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι