Σε ταξιδιώτες τα μισά από τα 10 σημερινά νέα κρούσματα – Κανένας θάνατος

Σε ταξιδιώτες τα μισά από τα 10 σημερινά νέα κρούσματα – Κανένας θάνατος

Σήμερα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα. Εισαγόμενα είναι τα μισά από αυτά και, συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο είναι από πτήσεις και τα δύο από τα χερσαία σύνορα, τον Προμαχώνα -οδικές αφίξεις απο Βαλκάνια.

Τα άλλα κατανέμονται ως εξής: τρία στη Ροδόπη, ένα στην Ξάνθη (Εχίνος) και δύο στη Θεσπρωτία.

Στη Θεσπρωτία ήταν θετική μια γυναίκα 52 ετών που παρουσίασε πνευμονία και ελέγχθηκε το περιβάλλον της, καθώς η ασθενής έχει τέσσερις αδελφές, εκ των οποίων η μία εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς. Το Κέντρο έκλεισε για απολύμανση  και άνοιξε μόνον για επείγοντα περιστατικά καθώς προς το παρόν είναι σε καραντίνα 9 γιατροί και νοσηλευτές του που ήρθαν σε επαφή με την πρώτη γυναίκα. Το δεύτερο κρούσμα της Θεσπρωτίας  μπορεί να αφορά στο συγγενικό περιβάλλον της ασθενούς της Παραμυθιάς ή και σε άλλη επαφή της.

Ο συνολικός αριθμός των επισήμως καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη χώρα φθάνει τα 3.266/ Το 22% σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό, το 55,9% είναι επαφές με ήδη γνωστό κρούσμα, και το 22% διερευνάται ή είναι “ορφανό” (αγνώστου τρόπου μετάδοσης).

Στις ΜΕΘ απομένουιν να δίνουν μάχη 9 άνθρωποι, 7 άνδρες και 2 γυναίκες. Όλοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ από την αρχή της πανδημίας σημειώθηκαν 190 συνολικά στη χώρα. Το 100% εξ αυτών είχε υποκείμενο νόσημα αναφέρει ο ΕΟΔΥ, αλλά στο ρεπορτάζ για τον Γερμανό ηλικίας 42 ετών που πέθανε στην Κρήτη κατά τα τέλη Μαρίτου δεν είχε αναφερθεί κανένα υποκειμενο νόσημα. Ο κ. Τσιόδρας τότε ήταν ιδιαίτερα αναλυτικός και είχε μιλήσει για σπάνια επιπλοκή του ιού -θρόμβωση τους πνεύμονες.

Αργότερα ο θάνατός του συχετίσθηκε με υψηλές τιμές φεριτίνης, όμως αυτές δεν συνιστούν νοσημα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι