Σε χωματερή βρήκαν το άτυχο κοριτσάκι στη Σερβία

Σε χωματερή βρήκαν το άτυχο κοριτσάκι στη Σερβία

Τις τελευταίες ημέρες είχαν κινητοποιηθεί σχεδόν όλες οι βαλκανικές χώρες, αλλά και η Αυστρία και η Γερμανία, όταν ανακοινώθηκε ότι αγνοείται η τύχη ενός κοριτσιού ηλικίας 2 ετών. Το μυαλό όλων πήγε σε απαγωγή. Το παιδί όμως βρέθηκε σε χωματερή, κοντά στο χωριό του.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς, δύο εργαζόμενοι στην ύδρευση πάτησαν κατά λάθος το παιδί με το υπηρεσιακό όχημά τους και εν συνεχεία, για να μη συλληφθούν, πέταξαν το άψυχο κορμί του σε χωματερή.

Η εξαφάνιση της μικρής Ντάνκα Ίλιτς στις 26 Μαρτίου είχε προκαλέσει διεθνή κινητοποίηση. Οι γονείς την είχαν δει τότε για τελευταία φορά, καθώς έπαιζε έξω από το σπίτι της, στο χωριό Μπάνισκο,  στη βορειοανατολική Σερβία.

Οι δράστες συνελήφθησαν και παραδέχθηκαν την ενοχή τους. Στην Σερβία για πρώτη φορά λειτούργησε το σύστημα άμεσης αναφοράς για εξαφάνιση ανηλίκου (Amber Alert) και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις προσπάθειες των Αρχών για τον εντοπισμό της δίχρονης Ντάνκα Ίλιτς. Η Ιντερπόλ την έψαχνε ακόμα και στη Γερμανία και στη Βιέννη, όπου μάλιστα -στη Βιέννη- έγιναν και τηλεφωνήματα από πολίτες ότι “είδαν το κοριτσάκι”.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι