Σεϊχέλες: Ελάτε, αλλά 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Σεϊχέλες: Ελάτε, αλλά 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Οι Σεϊχέλες ανοίγουν τον τουρισμό τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ως προαπαιτούμενο.

Συγκεκριμένα, οι τουρίστες θα πρέπει όχι μόνον να έχουν λάβει τη δεύτερη δόση, αλλά και να έχουν παρέλθει 2 εβδομάδες από αυτήν. Ανεξαρτήτως αυτού, πρέπει να έχουν αποδεικτικό μοριακού ελέγχου των τελευταίων 3 ημερών και να φορούν μάσκα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Πιστοποιημένο αρνητικό τεστ ζητούν και από παιδιά αλλά και από βρέφη. Την έκτη μέρα της παραμονής τους στο νησί, θα πρέπει να επαναλάβουν το τεστ (μοριακού ελέγχου) που θα τους στοιχίσει 95 ευρώ. Το τεστ δεν χρεώνεται σε ταξιδιώτες κάτω των και στους  άνω των 65.

Στις Σεϊχέλες όμως έχουν και μια λίστα 30 κρατών (στα οποία δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα και η Κύπρος) που οι υπήκοοί τους εξαιρούνται από την προϋπόθεση του εμβολιασμού και πρέπει να έχουν μόνον αρνητικό τεστ. Αν και αυτοί μπορουν να εισέλθουν χωρίς να έχουν εμβολιασθεί, εντούτοις θα πρέπει να μένουν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία εγκεκριμένα από το υπουργείο Υγείας των Σεϊχελών και δεν θα μπορούν να μετακινούνται παντού, σε αντίθεση με τους εμβολιασθέντες. Για 6 χώρες επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασθέντες αλλά παρ΄τι έχουν αρνητικό τεστ κατά την είσοδό τους στις Σεϊχέλες,  για 10 μέρες πρέπει να μένουν στο υγειονομικά εγκεκριμένο ξενοδοχείο, δηλαδή σε καραντίνα, χωρίς να βγαίνουν από αυτό.

Οι ντόπιοι, 98.000 όλοι κι όλοι, δεν είχαν τρόπο να παραγγείλουν εμβόλιο και έχουν αρχίσει να κάνουν το κινεζικό της Sinopharm (δωρεά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων) ενώ περιμένουν άλλη μια δωρεά δόσεων από την Ινδία.  Έχουν ήδη εμβολιασθεί σε ποσοστό 40% και ελπίζουν μέχρι το Μάρτιο να έχει εμβολιασθεί το 70% του πληθυσμού -δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Mετά τον Μάρτιο, και εφ΄όσον οι ενήλικες έχουν εμβολιασθεί σε ποσοστό τουλάχιστον 70%, οι Σεϊχέλες θα ανοίξουν πλήρως και θα απαιτούν μόνον το μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών χωρίς να ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι