Σεισμική δόνηση 4,8 R νότια της Κύμης έγινε αισθητή και στην Αττική

Σεισμική δόνηση 4,6 R νότια της Κύμης έγινε αισθητός και στην Αττική,

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:14 με επίκεντρο περίπου 24 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Κύμης και έγινε αισθητός από την Εύβοια μέχρι και την Αττική.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύμης, σε εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων. Καταγράφηκε σε υποθαλάσσια ρήγματα και εκτιμάται ότι δεν έχουν προκληθεί ζημιές στις γύρω περιοχές.

Οι σεισμολόγοι περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η σεισμική ακολουθία, προκειμένου να εκτιμήσουν εάν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό. Η προηγούμενη εκτίμηση για το μέγεθος της δόνησης ήταν 4,6 R. Μετά την δόνηση αυτή καταγράφηκαν άλλες δύο, έντασης 2,4 και 3 R. Από τις τοπικές αρχές σημειώνεται ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι