Σεισμική δόνηση στη Θήβα αισθητή και σε περιοχές των Αθηνών

Ζάκυνθος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:12 στη Θήβα. Έγινε και πάλι αισθητή σε ορισμένες περιοχές των Αθηνών. Η δόνηση είχε επίκεντρο μόλις 1 χιλιόμετρο βορειοανατολικά της Θήβας και 50 χλμ. βορειοδυτικά του Περιστερίου., ενώ έγινε αισθητή και στην Αθήνα. Το εστιακό βάθος της δόνησης εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα και το γεγονός ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός, τον κατέστησε και πιο αισθητό. Η διάρκεια ήταν μικρή.

Oι σεισμολόγοι έχουν πει στους κατοίκους να μη μένουν σε παλιά, ετοιμόρροπα κτίσματα και δεν εκφράζουν ανησυχία για μεγάλο σεισμό, όμως η συνεχιζόμενη δραστηριότητα τους απασχολεί και την παρακολουθούν.

https://static1.emsc.eu/Images/EVID/101/1013/1013426/1013426.local.jpg

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι