VIDEO

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Ρωγμές σε ναό

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Ρωγμές σε ναό

Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:08. Επίκεντρο του σεισμού, η περιοχή του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο γεωφυσικής του ΑΠΘ, το επίκεντρο είναι 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Καρυών. Είναι μία περιοχή που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια και άλλες σεισμικές δονήσεις.

Μετά τον πρώτο σεισμό, η γη δεν σταμάτησε να τρέμει από μετασεισμούς μικρότερου μεγέθους. Ρωγμές σχηματίστηκαν στον τρούλο του Ναού του Αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Ευθύμιος Λέκκας: «Ο σεισμός είναι στην ίδια περιοχή που είχαμε παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα που τελείωσε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Χωρίς να έχουμε καμία ένδειξη ότι θα έχουμε συνέχεια της δραστηριότητας, έγινε τώρα ο σεισμός των 4,9 ρίχτερ. Θέλει προσοχή. Παρατηρούμε το φαινόμενο, θεωρώ ότι η ακολουθία εξελίσσεται ομαλά. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε μία ευρύτατη περιοχή».

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ, newsit

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx