Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο σημειώθηκε στις 10:05 μ.μ. με επίκεντρο ίδιο με του πρωινού σεισμού των 4,7 βαθμών, στην Εύβοια.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή ήταν και πάλι επιφανειακός, ενώ είχε και διάρκεια. Η πρώτη –μη οριστική όμως– αυτόματη εκτίμηση του Εθνικού  Αστεροσκοπείου, αναφέρει ως μέγεθος τα 4,9 Ρίχτερ.

https://static1.emsc.eu/Images/EVID/119/1194/1194517/1194517.local.jpg

Το επίκεντρο προσδιορίζεται σε απόσταση 58 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας και 12 χλμ. βορειοανατολικά από τα Νέα Στείρα. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημίες, αλλά η δόνηση ήταν πολύ πιο αισθητή από την δόνηση που σημειώθηκε στις 06:32 το πρωί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι