Σεισμός 6,3 Ρίχτερ: Πήδηξαν από μπαλκόνια στη Λάρισα

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Πολλοί πανικοβλήθηκαν με τα 6,3 Ρίχτερ από το ρήγμα Τυρνάβου και στη Λάρισα, καθώς βρίσκονταν σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων από το επίκεντρο. Δύο άνδρες πήδηξαν από το μπαλκόνι και κατέληξαν στο νοσοκομειο.

Ο ένας πήδηξε από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας και ο άλλος από ημιώροφο. Δεν γνωρίζουμε την ηλικία τους και πόσο άσχημα τραυματίσθηκαν, ειδικά εκείνος που πήδηξε από τον δεύτερο όροφο, πάντως έγινε γνωστό ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Πάντως η νύχτα είναι δύσκολη στην Θεσσαλία, καθώς ακόμα και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα έγιναν νέες δονήσεις των 4,1 Ρίχτερ, και μάλιστα με χρονική απόσταση μισής ώρας η μία από την άλλη, ενώ ενδιάμεσα έγιναν άλλες επτά με μέγεθος από 2,2 έως 3,3 Ρίχτερ. Οι περισσότερες δονήσεις είναι επιφανειακές ως προς το εστιακό σημείο και γίνονται κατά συνέπεια πολύ αισθητές.

Μάλιστα σε σημεία αναφοράς υπήρχαν σχόλια και από τα Σκόπια και από την Αλβανία όπου επισης έγινε αισθητή τόσο η μεγάλη δόνηση των 6,3 Ρίχτερ αλλά και τα ‘πεντάρια’ που ακολούθησαν. Στη Θεσσαλία πολλοί θα κοιμηθούν απόψε σε σκηνές ή στα αυτοκίνητά τους. Η Πολιτική Προστασία μετέφερε στο γήπεδο της πόλης 100 σκηνές, η Περιφέρεια 150 και 32 μετέφερε  ο στρατός, καθώς και 2.000 κουβέρτες, 500 πτυσσόμενα κρεβάτια και  200 υπνόσακους.

Παράλληλα, σε Τρίκαλα και Λάρισα έχουν μισθωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ξενοδοχεία προκειμένου να διανυκτερεύσουν όσοι κάτοικοι δεν επιθυμούσαν ή δεν μπορούσαν αντικειμενικά λόγω ρωγμών να μείνουν στα σπίτια τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι