Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κίνα

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Ισχυρός και επιφανειακός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κίνα, πλήττοντας την επαρχία Τσινγκάι της βορειοανατολικής Κίνας νωρίς πρωί Σαββάτου στην Κίνα (Παρασκευή, 21:04 ώρα Ελλάδος).

Προηγήθηκαν (πέντε ώρες νωρίτερα) πολλές σεισμικές δονήσεις με τη μεγαλύτερη να είναι μεγέθους 6,1 βαθμών την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας 17 άλλους. Τα επίκεντρα των δύο σεισμών μάλλον δεν συνδέονται με το ίδιο ρήγμα και απέχουν περίπου 800 χλμ. μεταξύ τους. Ο δεύτερος σεισμός αν και επιφανειακός και ισχυρότερος δεν έχει προκαλέσει θύματα και ζημίες απ΄όσα έγιναν γνωστά μέχρι στιγμής -σημειώθηκε σε ορεινή και σχετικά έρημη περιοχή.

Major magnitude 7.4 earthquake - 388 km southwest of Xining, Qinghai, China, on 22 May 2:04 am (GMT +8)

This evening's magnitude 7 quake in China's southern Quinghai Province

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι