Σεισμός στο Νιου Τζέρσεϊ θορύβησε τους Νεοϋορκέζους

Σεισμός στο Νιου Τζέρσεϊ θορύβησε τους Νεοϋορκέζους

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.23το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) κοντά στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ταρακουνήθηκαν αρκετά και φοβήθηκαν, αλλά ούτε ζημίες ουτε τραυματισμοί καταγράφηκαν, πέραν από κλυδωνισμούς κτιρίων.

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για σεισμό μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος όμως αναθεωρήθηκαν σε 4,7 πριν αναπροσαρμοστεί εκ νέου στους 4,8 βαθμούς.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την πολιτεία. Πολλοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο Νιου Τζέρσεϊ, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Νέας Υόρκης. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα, γεγονός που κατέστησε την δόνηση ιδιαίτερα αισθητή. Η Νέα Υόρκη θεωρείται περιοχή χαμηλού κινδύνου για σεισμούς. Ο μεγαλύτερος σεισμός εκεί σημειώθηκε το Σεπτέμβριο του 1944 και ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι