Σφακιά: Οι άνεμοι ανέτρεψαν λεωφορείο!
17/04/2026
Με τις ρόδες στον αέρα, κατέληξε μεσαίου μεγέθους λεωφορείο που ανετράπη στον δρόμο που οδηγεί στην Ανώπολη Σφακίων σήμερα το απόγευμα.
Το μεσαίου μεγέθους λεωφορείο του ΚΤΕΛ το οποίο πραγματοποιεί τοπικά δρομολογια στην περιοχή, ανατράπηκε ενώ ήταν εν κινήσει. Δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, ούτε έγιναν γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα. Η πιθανότερη εκδοχή ειναι ότι ανέτρεψαν οι άνεμοι. Δεν αναφέρουν τα κρητικα μέσα ενημέρωσης αν είχε επιβάτες και αν τραυματίσθηκε ο οδηγός.
Οι άνεμοι που πνέουν στα Σφακιά από χθες με πολύ ισχυρές εντάσεις, «σηκώνουν πέτρες», προκαλώντας αρκετά προβλήματα. Όπως ανέφερε μιλώντας στο Flashnews, ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, «λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχουν προκληθεί ζημιές αλλά καταγράφηκαν και εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. «Χθες έγινε στην περιοχή μπλακ άουτ. Σήμερα παραμένει το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στην περιοχή των Κομιτάδων καθώς ο αέρας έριξε ολόκληρο στύλο, ενώ στην Ανώπολη και το Λουτρό έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, χωρίς ωστόσο να λείπουν τοπικά προβλήματα. Τέλος, πρόβλημα αντιμετωπίζει η Αγία Ρουμέλη που δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης λόγω ανέμων» είπε ο κ. Ζερβός.





