Σφοδρή χαλαζόπτωση στη Ζάκυνθο -Απότομη αλλαγή καιρού στα Δυτικά

Σφοδρή χαλαζόπτωση στη Ζάκυνθο -Απότομη αλλαγή καιρού στα Δυτικά

Έντονη κακοκαιρία με δυνατές και παρατεταμένες βροχές και καταιγίδες πλήττουν το τελευταίο 24ωρα το νησί της Κέρκυρας. Οι βροντές και αστραπές συνοδεύτηκαν πριν από λίγη ώρα με έντονη χαλαζόπτωση, που έπεφτε σε μέγεθος ρεβιθιού.

Από τη συνεχή βροχή πλημμύρισαν επαρχιακοί δρόμοι, δυσχεραίνοντας την οδική κυκλοφορία, ενώ μέσα στην πόλη πολλά πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν στην παλιά πόλη, στην περιοχή Σπηλιά, αλλά και στο δρόμο της Γαρίτσας. Επικινδυνότητα στο οδικό δίκτυο κρύβουν οι διασταυρώσεις Τρίκλινο – Κανάλια καθώς και ο περιφερειακός δρόμος του Ποταμού.

Σε όλη τη Δυτική Ελλάδα

Ξεκίνησε από το μεσημέρι  η κακοκαιρία στα δυτικά της χώρας με έντονες βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα βαρομετρικά χαμηλά έχουν προκαλέσει ραγδαία επιδείνωση του καιρού ενώ τα ίδια φαινόμενα θα συνεχιστούν και στις επόμενες ημέρες. Για το λόγο αυτό η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στο οποίο αναφέρει: «Πρώτη επιδείνωση από το Σάββατο κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους».

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή: «Από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 24 Ιανουαρίου αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας».

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο (23-01-2021) μέχρι και τη Δευτέρα (25-01-2021) στα πελάγη, που πιθανώς το Σάββατο το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ. Παράλληλα, νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (26-01-2021) από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

Ο καιρός την Κυριακή

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Το βράδυ προβλέπονται ισχυροί νοτιάδες. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται ισχυρότερες βροχές το βράδυ και θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμους

Στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται βροχές. Πιο έντονες θα είναι τη νύχτα στα δυτικα. Προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά στη δυτική Μακεδονία ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα. .Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Δυτική Ελλάδα το πρωί προβλέονται σποραδικές και ισχυρές καταιγίδες κυρίως στην δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν ενώ βαθμιαία από το μεσημέρι ξανά θα ενταθούν και από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και από αργά το βράδυ πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από τις βραδινές ώρες. Προβλέπονται ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι και θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι