Σιδηρόδρομοι: Διώξεις για έργα που πληρώθηκαν και δεν έγιναν, αλλά και για ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν

Σιδηρόδρομοι: Διώξεις για έργα που πληρώθηκαν και δεν έγιναν, αλλά και για ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν

Υπόλογοι για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία είναι οκτώ στελέχη, της περιόδου 2017 – 2018, της εταιρίας του Δημοσίου ΓΑΙΑ ΟΣΕ και των εταιριών, που ανήκουν στον ιταλικό όμιλο FSI ΤΡΑΙΝΟΣΕ (νυν Hellenic Train) και στην Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. Κατηγορούνται ότι δεν ολοκληρώθηκε η συντήρηση των τρένων που προβλεπόταν από την σύμβαση, ενώ παράλληλα, άλλο σκέλος της κατηγορίας αφορά στο ότι δεν εισπράττονταν ενοίκια.

Η δίωξη σε βάρος των οκτώ κατηγορουμένων, ασκήθηκε μετά από παραγγελία της Οικονομικής Εισαγγελίας η οποία διηνήργησε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο ελέγχου συμβάσεων που αφορούσαν τα τρένα και το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την δικογραφία, που ήδη βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή, το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην εκτέλεση της σύμβασης συντήρησης τρένων, η Οικονομική Εισαγγελία διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε πιστοποίηση εκτέλεσης του έργου για το οποίο καταβλήθηκαν 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Για την μη υλοποίηση της σύμβασης όπου εισπράχθηκαν τόσα χρήματα χωρίς να γίνουν οι προβλεπόμενες εργασίες, η δίωξη στρέφεται κατά των τότε στελεχών και των τριών εμπλεκόμενων εταιριών.

Το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας αφορά ζημιά που προσδιορίζεται σε ποσό ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από την μη είσπραξη εκ μέρους της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και για λογαριασμό του δημοσίου, μισθωμάτων  για τροχαίο υλικό και για ακίνητα που νοίκιαζε η ΤΡΑΙΝΟΣ. Για αυτό το θέμα καλούνται να λογοδοτήσουν στελέχη των δύο εμπλεκόμενων εταιριών. Στο σύνολο των οκτώ κατηγορουμένων, οι έξι διώκονται για απιστία ενώ οι δύο για ηθική αυτουργία σε απιστία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι