Συγκέντρωση Ουκρανών στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση Ουκρανών στη Θεσσαλονίκη

Ουκρανοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή εκδήλωση που διοργανώθηκε για τα δύο χρόνια από την έναρξη του πολέμου και για τα δέκα χρόνια από την προσάρτηση της Κριμαίας.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της χώρας τους και πλακάτ κατά του πολέμου και κάλεσαν σε υποστήριξη προς τη χώρα τους, ενώ τραγούδησαν πατριωτικά τραγούδια και έψαλλαν τον εθνικό τους ύμνο.

«Η αλήθεια είναι ότι η ο πόλεμος στην Ουκρανία κρατάει εδώ και δέκα χρόνια, όχι δύο χρόνια. Δύο χρόνια μετράμε από την ημέρα που έγινε εισβολή πλήρους κλίμακας. Θέλουμε να ζητήσουμε την υποστήριξη από τους φίλους μας, από την Ελλάδα που μας στηρίζει διαχρονικά και με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί», είπε ο πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Yvhen Shkvyra. Ο ίδιος ευχαρίστησε και τις προξενικές αρχές άλλων χωρών στη Θεσσαλονίκη: των ΗΠΑ, της Αλβανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βουλγαρίας.

Τις εκδηλώσεις υποστήριξης προς την Ουκρανία διοργάνωσε το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, το Σωματείο «Ουκράνο-Ελληνική Πρωτοβουλία», η “Ένωση των Ελλήνων της Ουκρανίας στην Ελλάδα” και η “Πρωτοβουλία Πολιτών Θεσσαλονίκης Ενάντια στην Εισβολή”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι