Σύγκρουση μέσω ανακοινώσεων μεταξύ Χαμάς και Παλαιστινιακής Αρχής

Σύγκρουση μέσω ανακοινώσεων μεταξύ Χαμάς και Παλαιστινιακής Αρχής

Η Χαμάς εξέφρασε απόψε τη θλίψη της για τις επικρίσεις του Μαχμούντ Αμπάς ο οποίος την κατηγόρησε ότι, με την επίθεση που εξαπέλυσε την 7η Οκτωβρίου, «έδωσε τα προσχήματα στο Ισραήλ για να επιτεθεί στη Λωρίδα της Γάζας».

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στο Μπαχρέιν», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Σε άλλη ανακοίνωση, η Χαμάς προτρέπει «τις αδελφές αραβικές χώρες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να υποχρεώσουν τις δυνάμεις κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) να σταματήσουν την επίθεση» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε σήμερα την Χαμάς ότι «έδωσε την αφορμή που ήθελε το Ισραήλ για να επιτεθεί στη Λωρίδα της Γάζας»

«Η στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε μονομερώς η Χαμάς εκείνη την ημέρα, στις 7 Οκτωβρίου, έδωσε στο Ισραήλ επιπλέον προσχήματα και δικαιολογίες για να επιτεθεί στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας, καταστρέφοντας και εκτοπίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», δήλωσε ο Αμπάς κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στο Μπαχρέιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι