Συλλυπητήρια δήλωση ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Ελευθέριου Γκλίναβου

Συλλυπητήρια δήλωση ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Ελευθέριου Γκλίναβου

Σε συλλυπητήρια δήλωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αποχαιρετά με βαθύ σεβασμό τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχο Ιωαννιτών, Ελευθέριο Γκλίναβο, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών.

«Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και δυναμισμό τη δημοκρατική παράταξη στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Το έργο του στα Ιωάννινα βελτίωσε καίρια την καθημερινότητα των συμπολιτών του και είναι αξιομνημόνευτο ως σήμερα. Έδωσε έμφαση στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής πρωτοπορώντας και πάλι. Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», καταλήγει η δήλωση.

Τη θλίψη του για την εκδημία του Λευτέρη Γκλίναβου, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας. «Με αισθήματα ιδιαίτερης θλίψης πληροφορήθηκα την απώλεια του πολύ αγαπητού σε όλους μας Λευτέρη Γκλίναβου, κορυφαίου οινολόγου αλλά και πολιτικού που υπηρέτησε αποτελεσματικά και με αξιοπρέπεια τόσο τον Κοινοβουλευτισμό, όσο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα, ως βουλευτής και δήμαρχος» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Τασούλας.

Ο Ελευθέριος Γκλίναβος γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα το 1935. Σπούδασε Οινολογία και Γεωργική Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό. Μετά τις σπουδές του, αποφάσισε το 1978 να ιδρύσει το Κτήμα Γκλίναβος στην Αμπελουργική Ζώνη ΠΟΠ της Ζίτσας Ιωαννίνων. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974, διετέλεσε αντιδήμαρχος Ιωαννίνων και το 1994 εξελέγη δήμαρχος. Το 1998 ήταν και πάλι υποψήφιος, αλλά δεν εξελέγη. Εξελέγη δύο φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, το 1985 και το 1990.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx