Συλλήψεις 33 ατόμων, φερομένων ως συνεργατών της Μοσάντ στην Τουρκία

Οι ισορροπίες των μεγάλων και τα μπερδέματα ημών των μικρών, Απόστολος Αποστολόπουλος

Η Τουρκία συνέλαβε 33 άτομα για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ και για σχεδιασμό απαγωγών. Έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ να μην τολμήσει να θίξει στελέχη της Χαμάς σε τουρκικό έδαφος

Υπό κράτηση τέθηκαν στην Τουρκία 33 άτομα, ως ύποπτα για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ, όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Κατά την ίδια πηγή, καταζητούνται ακόμη 13 ύποπτοι. Το Anadolu μετέδωσε ότι η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονα επιδρομές σε 57 τοποθεσίες σε οκτώ επαρχίες στο πλαίσιο έρευνας που άρχισε από το γραφείο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης.

Χωρίς να επικαλείται πηγές, το πρακτορείο μετέδωσε ότι οι ύποπτοι πιστεύεται ότι είχαν στόχο να κάνουν ‘αναγνώριση’ περιβάλλοντος, να εντοπίζουν, να παρακολουθούν και να απαγάγουν ξένους υπηκόους που ζουν στην Τουρκία στο πλαίσιο «επιχειρήσεων διεθνούς κατασκοπείας». Οι εθνικότητές τους δεν έχουν ανακοινωθεί. Η Άγκυρα έχει αποσαφηνίσει με δηλώσεις ότι δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να καταδιώξει μέλη της Χαμάς σε τουρκικό έδαφος.

Οι συλλήψεις έγιναν λίγες εβδομάδες αφ΄ότου ο επικεφαλής των υπηρεσιών Ασφαλείας του Ισραήλ δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να εξολοθρεύσει την Χαμάς «οπουδήποτε, στο Λίβανο, στην Τουρκία ή στο Κατάρ». Ο Ερντογάν τότε προειδοποίησε το Ισραήλ ότι θα είχε σοβαρές συνέπειες αν το Ισραήλ προέβαινε σε υλοποίηση της απειλής και επιτίθετο σε στελέχη της Χαμάς σε τουρκικό έδαφος.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 143.000 ευρώ και 23.000 δολάρια και διάφορες ποσότητες μετρητών από διάφορα κράτη, ένα όπλο άνευ αδείας, σφαίρες και ψηφιακά αρχεία. «Η μάχη μας κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της κατασκοπείας που διαταράσσουν την ειρήνη στη χώρα μας θα συνεχιστεί αποφασιστικά», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γιερλίκαγια στο λογαριασμό του στο X (πρώην Twitter). «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ κατασκοπευτικές ενέργειες ενάντια στην εθνική ενότητα και στην αλληλεγγύη της χώρας μας», έγραψε.

/

Πηγή: Anadolu και AlJazzera

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι