Σύλληψη 20χρονου που πυροβόλησε 34χρονο αλλοδαπό “επειδή τον έθιξε”

Σύλληψη 20χρονου που πυροβόλησε 34χρονο αλλοδαπό “επειδή τον έθιξε”

Συνεληφθη ένας νεαρός με ελληνική υπηκοότητα αλλά αλβανικής καταγωγής, και κατηγορείται ότι πριν από ένα μήνα πυροβόλησε 34χρονο Αλβανό στο Βοτανικό.

Ειδικότερα, ο 20χρονος μαζί με άλλον έναν συνομήλικό του και έναν 18χρονο –οι οποίοι καταζητούνται– κατηγορείται ότι επιβαίνοντας σε κλεμμένο ΙΧ σταμάτησαν στιγμιαία δίπλα στο ΙΧ Αλβανού πολίτη και τον πυροβόλησαν στις 03:30 τα ξημερώματα, στις 2 Φεβρουαρίου.

Το θύμα αιμορραγώντας οδήγησε το αυτοκίνητό του έως την Σπύρου Πάτση, όπου εντόπισε διερχόμενο περιπολικό της Άμεσης Δράσης και ζήτησε βοήθεια. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και επέζησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα φέρεται να χρωστούσε στον δράστη 1.000 ευρώ και «διέδιδε φήμες» για προσωπικά ζητήματα που ενόχλησαν τον 20χρονο. Ο νεαρός έδωσε ραντεβού με το θύμα κοντά σε ένα παρκάκι όπου πήγε με φίλους του. Οταν πλησίασε το ΙΧ του θύματος, ο δράστης πυροβόλησε τον 34χρονο στην κοιλιακή χώρα. Εν συνεχεία οι τρεις νεαροί απομακρύνθηκαν τάχιστα και ο αυτουργός διέφυγε αμέσως στην Αλβανία. Κατόπιν πήγε στην Βρετανία και μετά αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η ΕΛΑΣ όμως είχε στο μεσοδιάστημα εντοπίσει μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του 20χρονου και κάτω από τη σέλα βρήκε πιστόλι με δύο σφαίρες. Όταν ο νεαρός γύρισε στην Ελλάδα, συνελήφθη.

Η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι «από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκε και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, βραδινές ώρες χθες (4-3-2024) 20χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, παράνομη οπλοφορία κατ΄εξακολούθηση και οπλοχρησία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι