Σήμερα στην ανακρίτρια οι κατάσκοποι της Ρόδου, οι έρευνες συνεχίζονται

Ζάκυνθος

Στην ανακρίτρια Ρόδου θα οδηγηθούν σήμερα, Δευτέρα, ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος πρώην μάγειρας του πλοίου για την υπόθεση κατασκοπείας, προκειμένου να απολογηθούν. Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της υποστήριξης της πολεμικής δύναμης του εχθρού, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας και της κατασκοπείας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο 52χρονος μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση ενώ αρχικά ενώπιον των αστυνομικών όπου έδωσε κατάθεση φέρεται να έχει ομολογήσει τις πράξεις του. Φέρεται να είχε ομολογήσει πως φωτογράφιζε και συγκέντρωνε πληροφορίες που αφορούσαν τα ελληνικά πολεμικά πλοία, στρατιωτικούς αλλά και επισκέψεις επισήμων στο Καστελλόριζο. Στη συνέχεια έδινε όλες τις πληροφορίες στον 35χρονο υπάλληλο της προξενικής αρχής.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα σπίτια των δύο κατηγορουμένων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-οκτώ υπολογιστές,
-έξι USB,
-τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Τα πειστήρια έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να γίνει ανάκτηση των δεδομένων τους. Οι Αρχές ψάχνουν στοιχεία ώστε να μπορέσουν να ανακαλύψουν νέα στοιχεία για τη δράση του και να διευκρινιστεί εάν πρόκειται για ένα ευρύτερο δίκτυο κατασκοπείας ή στρατολόγησης πληροφοριοδοτών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι