Σήμερα, συμπληρώθηκαν 77 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Σήμερα, συμπληρώθηκαν 77 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Σήμερα, συμπληρώθηκαν 77 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ο κ. Σταικούρας τόνισε το ενωτικό μήνυμα της κορυφαίας αντιστασιακής δράσης.

«Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου για μας έχει έναν ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα. Γεφύρωσε τις διαχωριστικές γραμμές και συνιστά φωτεινό σύμβολο ομοψυχίας και πατριωτισμού» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το τι μπορούμε να πετύχουμε όταν παραμερίζουμε τις αντιθέσεις, προσπερνάμε τα μικρά και συγκεντρώνουμε την εθνική μας ενέργεια στα μεγάλα». «Ο στόχος», τόνισε, «για την ολόπλευρη ισχυροποίηση της χώρας επιβάλλει κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις όπως επίσης επιβάλλει και δημιουργικές συνθέσεις. Επιτάσσει πατριωτική συνείδηση, σύνεση, συναίνεση και ρεαλισμό και σ’ αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Ο δήμαρχος Λαμίας, Θύμιος Καραΐσκος, ζήτησε να αναδειχθεί η σημασία της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου ως καθοριστικό στοιχείο της παγκόσμιας ιστορίας σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως είναι η αφετηρία για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε με βάση εκείνα που ενώνουν όλους τους Έλληνες τις συνθήκες για την επόμενη μέρα.

Παρόντες στις εκδηλώσεις εκτός από τους εκπροσώπους των αντιστασιακών σωματείων ήταν ο μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, βουλευτές, ο πρώην ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, όπως επίσης και εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στη φετινή 77η επέτειο ήταν παρούσα και η Νεοζηλανδή, Ροζαλίν Στέφενς, που είναι κόρη του Τομ Μπαρνς που ήταν ο άνθρωπος που εκείνη τη βραδιά της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου έβαλε τα εκρηκτικά και τα πυροδότησε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι