Απαντήσεις για την κατάσταση στις φυλακές ζητά το ΠΑΣΟΚ μετά την αιματηρή συμπλοκή

Συμπλοκή κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού - Αναφορές για ένα νεκρό,

Συμπλοκή ανάμεσα σε βαρυποινίτες σημειώθηκε, κατά πληροφορίες, στην 4η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Για το περιστατικό προκλήθηκαν πολιτικές αντιδράσεις.

Η συμπλοκή κρατουμένων σημειώθηκε στην 4η πτέρυγα, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, καταδικασμένοι κυρίως για ανθρωποκτονίες. Στη συμπλοκή ενεπλάκησαν Αλβανοί κρατούμενοι. Ένας αλλοδαπός βαρυποινίτης είναι νεκρός

Η κατάσταση στις φυλακές εκτιμάται ότι δεν έχει ηρεμήσει ακόμη και αναμένεται επιχείρηση από ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και σωφρονιστικούς υπαλλήλους προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες.

Ο Άλφονς Ντότσι, ηλικίας 35 ετών και αλβανικής καταγωγής, που έχασε τη ζωή του στη συμπλοκή είχε καταδικαστεί για δύο ανθρωποκτονίες και ήταν ένας εκ των τεσσάρων κρατουμένων που είχαν αποδράσει από πλοίο στον Πειραιά τον Μάιο του 2018, κατά τη μεταγωγή τους. Να υπενθυμίσουμε πως, τότε, ο 35χρονος είχε εντοπιστεί σε ισόγειο σπίτι, στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε συλληφθεί εκ νέου μαζί με άλλο ένα άτομο.

Το ζήτημα προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις, συγκεκριμένα την κοινή δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου, Βουλευτή Δυτ. Τομέα Αθηνών & υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Προστασίας του Πολίτη και του Μαρίνου Σκανδάμη, Γραμματέα τομέα Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής: Η άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε βαρυποινίτες που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού με αποτέλεσμα ένα νεκρό και τουλάχιστον έναν τραυματία, δεν μπορεί να περάσει ως κάτι φυσιολογικό. Έρχεται μάλιστα να προστεθεί σε ένα πρωτοφανές περιστατικό που έγινε στο ίδιο συγκρότημα φυλακών την προηγούμενη εβδομάδα, όπου βαρυποινίτης κατέστρεψε ολοσχερώς το όχημα του Εισαγγελέα του καταστήματος.

Η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει τώρα απαντήσεις για το αν το αρμόδιο υπουργείο συνεχίζει να έχει τον έλεγχο των φυλακών και να δώσει στη δημοσιότητα τον πραγματικό αριθμό περιστατικών βίας, που έγιναν εκεί το τελευταίο έτος. Ταυτόχρονα έχει χρέος να ερευνήσει το συμβάν και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν επιτρέπονται ολιγωρίες…”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι