Συμβούλιο Ασφαλείας: Ισάριθμες οι ψήφοι της Ελλάδας με του Πακιστάν – Ψήφισε Ελλάδα και η Τουρκία

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ισάριθμες οι ψήφοι της Ελλάδας με του Πακιστάν – Ψήφισε Ελλάδα και η Τουρκία

Το απόγευμα εξελέγησαν πέντε νέα μη μόνιμα μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Την ελληνική αλλά και την πακιστανική υποψηφιότητα είχε ήδη δηλώσει από πέρσι ότι θα υποστήριζε η Τουρκία.

Τα νέα πέντε μέλη είναι η Δανία που έλαβε 184 ψήφους, ο Παναμάς που έλαβε 183, η Ελλάδα και το Πακιστάν που έλαβαν από 182 και η Σομαλία με 179. Για να διασφαλίζεται η γεωγραφική αντιπροσώπευση, οι έδρες είναι μοιρασμένες κατά περιοχές. Ακόμα και όταν κάποια χώρα δεν έχει αντίπαλο σε μια περιοχή, και είναι η μοναδική υποψήφια, και πάλι πρέπει να συγκεντρώσει 121-126 κατά περίπτωση ψήφους για να εκλεγεί (τα δύο τρίτα της Γενικής Συνέλευσης).

Για την Ευρώπη προβλέπονταν δύο μη μόνιμα μέλη. Η Νορβηγία και η Ιταλία έλαβαν από μία ψήφο, επειδή δεν επεδίωξαν στην ουσία να εκλεγούν. Στη Λατινική Αμερική προκρίθηκε ο Παναμάς, ενώ η Αργεντινή που ήταν υποψήφια έλαβε μόνο μια ψήφο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι