Συναγερμός στην Ταϊβάν: Κινεζικό αεροπλανοφόρο κινείται στα νότια του νησιού

Συναγερμός στην Ταϊβάν: Κινεζικό αεροπλανοφόρο κινείται στα νότια του νησιού

Το Υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας τέθηκαν σε συναγερμό, έπειτα από τον εντοπισμό κινεζικού αεροπλανοφόρου στα νότια του νησιού.

“Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Λιαονίνγκ εισήλθε σε ύδατα κοντά στον πορθμό του Μπάσι και κατευθύνεται προς τον δυτικό Ειρηνικό”, διευκρίνισε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι ο στρατος παραμένει “σε κατάσταση συναγερμού, έτοιμος να αντιδράσει αν χρειαστεί”.

Το Πεκίνο, το οποίο θεωρεί την Ταϊβάν κινεζική επαρχία, έχει εντείνει την στρατιωτική και πολιτική πίεσή του στη νήσο τα τελευταία χρόνια.

Με αφορμή την εθνική εορτή της Ταϊβάν ο πρόεδρός της Λάι Τσινγκ-τε δήλωσε την Πέμπτη ότι “θα αντισταθεί στην προσάρτηση” της νήσου.

Το Πεκίνο, το οποίο χαρακτηρίζει τον Λάι “αυτονομιστή”, αντέδρασε προειδοποιώντας ότι οι “προκλήσεις” του προέδρου της Ταϊβάν θα προκαλέσουν “καταστροφή” για τον λαό του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx