Συνάντηση Κασσελάκη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’

Συνάντηση Κασσελάκη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ'

Την επίσκεψή του στα παλαιστινιακά εδάφη συνεχίζει και ολοκληρώνει σήμερα (27/5) ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Κασσελάκης το πρωί της Δευτέρας είχε συνάντηση με  τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’. Υποδεχόμενος τον κ. Κασσελάκη, ο Πατριάρχης δήλωσε ότι η Ιερουσαλήμ είναι σημείο συνάντησης των τριών μεγάλων θρησκειών και ότι υπάρχει χώρος για Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους.

Από πλευράς του ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πως, η παρούσα κατάσταση με τον πόλεμο στη Γάζα δεν αρμόζει στην ανθρωπότητα και ο Δυτικός Κόσμος και η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένουν απαθείς. Είναι μεγάλη τιμή, ανέφερε, να βρισκόμαστε μαζί σας και να στηρίζουμε το Πατριαρχείο, ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Χθες Κυριακή, ο κ. Κασσελάκης είχε την ευκαιρία να βρεθεί τον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα κοντά στη Βηθλεέμ. Συνοδευόμενος και από τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Hani Al – Hayek, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του καταυλισμού, να ενημερωθεί για την κατάσταση και να ακούσει τις ιστορίες τους.

Ο καταυλισμός του Αλ ‘Αιντα στον οποίο διαμένουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, είναι από τους παλαιότερους στην Παλαιστίνη, καθώς δημιουργήθηκε το 1948 μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους.

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνοδεύουν η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κυρία Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης Άμυνας, κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχις Εξωτερικών, κυρία Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι