Συνάντηση Πούτιν–Ερντογάν στο Ασγκαμπάτ στις 11–12 Δεκεμβρίου
11/12/2025
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στο Τουρκμενιστάν, στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ Ειρήνης και Ασφάλειας.
Ο Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί το Ασγκαμπάτ στις 11–12 Δεκεμβρίου 2025, προκειμένου να συμμετάσχει στο Φόρουμ που διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την καθιέρωση του καθεστώτος μόνιμης ουδετερότητας του Τουρκμενιστάν, καθώς και την ανακήρυξη του 2025 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως «Διεθνούς Έτους Ειρήνης και Ασφάλειας».
Οι Ερντογάν και Πούτιν συναντήθηκαν τελευταία φορά στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Κίνα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Ηγετών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO).
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, ο Διευθυντής Επικοινωνίας Μπουρχανεττίν Ντουράν δήλωσε ότι ο Ερντογάν θα παραστεί στο Φόρουμ και θα απευθύνει ομιλία. Όπως τόνισε, στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου αναμένεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της διοργανώτριας χώρας.





