Συνάντηση στελεχών του ΚΚΕ με Παλαιστίνιο πολιτικό

Συνάντηση στελεχών του ΚΚΕ με Παλαιστίνιο πολιτικό

Αντιπροσωπεία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε με τον Άκελ Τακάζ, συντονιστή των Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης Παλαιστίνης και Συντονιστή Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα και παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Άκελ Τακάζ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος του Ισραήλ, αναφέρθηκε στην επίθεση του κατακτητή και των εποίκων στην Δυτική όχθη, στα βάσανα που βιώνει ο λαός της Παλαιστίνης και την αντίσταση που προβάλλει διεκδικώντας τον τερματισμό της κατοχής, ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, την επιστροφή των προσφύγων και την απελευθέρωση των φυλακισμένων».

Ο Γ. Μαρίνος ενημέρωσε τον Α. Τακάζ για «την πάλη του ΚΚΕ στο πλευρό των Παλαιστινίων, τις μεγάλες διαδηλώσεις και τις πολύμορφες εκδηλώσεις που οργανώνονται στην Ελλάδα, τη μαζική αλληλεγγύη που εκφράζει ο ελληνικός λαός». Ο Άκελ Τακάζ ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την αλληλεγγύη του και τα δύο κόμματα εξέφρασαν την θέληση τους για τη συνέχιση της κοινής δράσης της επόμενη περίοδο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι