Συναυλία διοργάνωσε η ελληνική πρεσβεία στο Αζερμπαϊτζάν

Συναυλία διοργάνωσε η ελληνική πρεσβεία στο Αζερμπαϊτζάν

Συναυλία κλασικής κιθάρας του Έλληνα σολίστ Γιώργου Κριωνά διοργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Η συναυλία έλαβε χώρα στο θέατρο “Rashid Behbudov” στο κέντρο της Αζερικής πρωτεύουσας.

Ο κ. Κριωνάς ερμήνευσε μοναδικά γνωστά έργα της φιλολογίας της κλασικής κιθάρας, καθώς και έργα Λατινοαμερικανών συνθετών, ενώ αφιέρωσε το δεύτερο μέρος σε έργα Ελλήνων συνθετών του Μάνου Χατζηδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και του Νίκου Μαμαγκάκη.

Τη συναυλια παρακολούθησαν μέλη του διπλωματικού σώματος, στελέχη οργανισμών, σπουδαστές της Νεολληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Μπακού, καθώς και πολύ κοινό.

Ο Ελληνας Πρέσβυς στο Αζερμπαϊτζάν κ. Χρήστος Καποδίστριας στον χαιρετισμό του, είπε ότι «»η μουσική έχει τη δύναμη να ενώνει τους λαούς, ενώ ο ιδιαίτερος, μοναδικός ήχος της κλασικής κιθάρας είναι στενά συνυφασμένος με την ελληνική μουσική, καθώς καταλαμβάνει σημαντικό μέρος της ελληνικής μουσικής φιλολογίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι