Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στο Σοφικό – Τρεις πυροσβέστες τραυματίες και ένας υπέστη καρδιακό επεισόδιο

Συνεγερμός στην Πυροσβεστική για τη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας,

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στο Σοφικό Κορινθίας, κοντά στην εθνική οδό Επιδαύρου-Κορίνθου. Η φωτιά κατακαίει παρθένο πευκόδασος και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για τον έλεγχο της.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή και μέχρι τώρα επιχειρούν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες, έξι ομάδες δασοκομάντος και 37 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές.

Σε τέσσερις ανήλθαν οι τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο τέταρτος τραυματίας είναι Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, ο οποίος επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά καθώς δεν είχε βάρδια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίζεται σε νοσοκομείο της Αττικής.

Σημειώνεται ότι κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρεις ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει γεωργικές και δασικές εκτάσεις, ενώ δεν απειλεί οικισμούς. Ακόμη, περαιτέρω ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο και συγκεκριμένα 140 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων και 10 πυροσβεστών από τη Μολδαβία στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας) και 37 οχήματα και από αέρος 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό).

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφικού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών.

Το πύρινο μέτωπο υπολογίζεται ότι φτάνει τα 4 – 5 χλμ, ενώ οι ριπές ανέμου που αλλάζουν κατεύθυνση δυσχεραίνουν τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Η φωτιά κινείται προς δύο κατευθύνσεις, προς Επίδαυρο και προς Κόρφο. Σημειωτέον πως δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές ούτε η κατασκήνωση στο Σοφικό, με τη φωτιά να καίει δασικές εκτάσεις.

«Είναι μια πυρκαγιά πάρα πολύ δύσκολη. Εξελίχθηκε σε πυκνή βλάστηση, κυρίως δασική έκταση, με πεύκα, με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους και σε ένα πεδίο που χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι άμεση, όπως και των εναέριων μέσων», επισήμανε μιλώντας στο ΕΡΤNews ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Κορινθίας, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:42 και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 46 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 18 οχήματα και από αέρος τρία αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων ένα για συντονισμό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι τοπικές υπηρεσίας που αναφέρονται στην Πολιτική Προστασία.

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Επιδαύρου

Στο μεταξύ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου. Σύμφωνα με την αστυνομία, η διακοπή της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι