Συνεκπαίδευση πιλότων μαχητικών αεροσκαφών της ελληνικής και ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας

Συνεκπαίδευση πιλότων μαχητικών αεροσκαφών της ελληνικής και ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας

Συνεκπαίδευση LIVEX (Live Exercise) πιλότων μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας και του Ισραήλ διεξήχθη στις 27 Μαΐου νοτίως της Κρήτης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΑ, στη συνεκπαίδευση, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με 56 αεροσκάφη F-16, ενώ από πλευράς Ισραήλ συμμετείχαν δύο αεροσκάφη Εναέριου Ανεφοδιασμού B707 Tanker της 120 Squadron (Desert Giants).

«Η δραστηριότητα αποσκοπούσε στην εκπαίδευση, εξοικείωση και συντονισμό των πληρωμάτων F-16 σε διαδικασίες Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air to Air Refueling – AAR) ημέρα και νύχτα, η οποία συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και στην αναβάθμιση της στρατιωτικής συνέργειας των δύο χωρών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι