Συνέλαβαν αστυνομικό επειδή βοήθησε τον Καταλανό ηγέτη να διαφύγει της σύλληψης

Συνέλαβαν αστυνομικό επειδή βοήθησε τον Καταλανό ηγέτη να διαφύγει της σύλληψης

Μέλος της καταλανικής αστυνομίας συνελήφθη με την κατηγορία ότι βοήθησε τον αυτονομιστή ηγέτη Κάρλες Πουτζντεμόν να διαφύγει, μετά την εκφώνηση λόγου σήμερα, σε συγκέντρωση στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο αστυνομικός είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγε ο Πουτζντεμόν. Εις βάρος του Καταλανού, που μέχρι πρόσφατα ζούσε αυτοεξόριστος στο Βέλγιο, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, επειδή σύμφωνα με τη Μαδρίτη το δημοψήφισμα για την αυτονομία της Βαρκελώνης διενεργήθηκε με χρήματα του ισπανικού δημοσίου.

Νωρίτερα σήμερα ο Πουτζντεμόν έκανε μια σύντομη εμφάνιση στη διαδήλωση της Βαρκελώνης. Εκεί είπε ότι «δεν εγκαταλείπει τον αγώνα» και εν συνεχεία εξαφανίσθηκε. Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν στήσει μπλόκα για τη σύλληψή του.

Η κατάσταση στην Ισπανία είναι αυτή την περίοδο λίγο ιδιόρρυθμη, καθώς η κυβέρνηση στηρίζεται σε δύο καταλανικά κόμματα, που ως αντάλλαγμα για τη στήριξή τους ζήτησαν την αμνήστευση όλων των πολιτικών τους και όσους έχουν καταδικαστεί για το δημοψήφισμα και την απόπειρα απόσχισης της Καταλωνίας προ επταετίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx