Συνέλαβαν ιμάμη στην Ιερουσαλήμ επειδή προσευχήθηκε για την ψυχή του Χανίγια

Συνέλαβαν ιμάμη στην Ιερουσαλήμ επειδή προσευχήθηκε για την ψυχή του Χανίγια

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον ιεροκήρυκα τεμένους και πρώην Μουφτή της Ιερουσαλήμ, σεΐχη Εκρίμα Σαϊντ Σάμπρι, επειδή προσευχήθηκε και μνημόνευσε τον δολοφονηθέντα ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Η αστυνομία τόνισε ότι ο Σάμπρι συνελήφθη ως ύποπτος για υποκίνηση και υποστήριξη της τρομοκρατίας και ότι ανακρίνεται. Ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών Μοσέ Αρμπέλ δήλωσε ότι σκοπεύει να ανακαλέσει την άδεια παραμονής του Σάμπρι λόγω της επιμνημόσυνης δέησής του για τον Χανίγια.

 

Σε σχετική επιστολή του υπουργού προς την γενική εισαγγελέα αναφέρεται ότι ο πρώην μουφτής «διέπραξε κακουργήματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια». Η εισαγγελία ενέκρινε τη διενέργεια έρευνας. Στο επίμαχο κήρυγμά του, ο Σάμπρι είχε ουσιαστικά κάνει μια σύντομη επιμνημόσυνη δέηση. Ο ιμάμης επέμεινε ότι δεν διεγείρει τα πάθη και τους πιστούς με την θρησκευτική ευλογία που εξέφρασε και διαμαρτύρεται ότι δεν  υπάρχει καμία ελευθερία έκφρασης. Ο δικηγόρος του είπε επίσης ότι και ο ίδιος ήταν παρών και τα λόγια του θρησκευτικού ηγέτη δεν ξεσήκωναν τον κόσμο, ήταν μια απλή θρησκευτική παράκληση. «Εκείνο που ξεσηκώνει τους ανθρώπους είναι οι ακραίοι σιωνιστές που καθιστούν στόχο στον ιμάμη», ειπε ο συνήγορος του ιμάμη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι