Συνελήφθη 25χρονη για εκβίαση με revenge porn

Συνελήφθη 25χρονη για εκβίαση με revenge porn

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε την Τρίτη σε περιοχή της Αθήνας, μια 25χρονη, η οποία κατηγορείται για εκδικητική πορνογραφία κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης.

Προηγήθηκε καταγγελία ενός άνδρα σε βάρος άγνωστης δράστιδος, διαχειρίστριας προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ο καταγγέλλων ανέφερε ότι η διαχειρίστρια του προφίλ τον εκβίαζε, ότι αν δεν της κατέβαλε άμεσα 2.000 ευρώ, θα ανέβαζε στην εφαρμογή οπτικοακουστικό υλικό με ερωτικό περιεχόμενο, το οποίο είχε αποκτήσει κατά την επικοινωνία τους. Μετά την καταγγελία η γυναικα ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στο σπιτι της, στην Αθήνα. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά: 11188, με e-mail στο: [email protected], μέσω twitter: @CyberAlertGR και μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου καθώς και μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx