ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πώς συνελήφθη ο Τούρκος εμπρηστής του όρους Αιγάλεω

Πώς συνελήφθη ο Τούρκος εμπρηστής του όρους Αιγάλεω – Δηλώνει "γκιουλενιστής"

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο συνελήφθη ο Τούρκος εμπρηστής, που δήλωσε οπαδός του κινήματος του ιμάμη Γκιουλέν. Ο Τούρκος είναι υπεύθυνος για πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω.

Όπως γίνεται γνωστό, περιπολία της αστυνομικής ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς κινείτο στον περιφερειακό, είδε πυκνό καπνό, πλησίασε στο σημείο, όπου βρισκόταν ήδη η ΟΠΚΕ. Σε αυτήν την ομάδα, μάρτυρας έδωσε περιγραφή του Τούρκου που είχε βάλει φωτιά. Η σύλληψη από την ομάδα ΔΙΑΣ έγινε ύστερα από διευρυμένες αναζητήσεις, σε απόσταση τουλάχιστον ενάμισι χιλιομέτρου από το σημείο της πρόκλησης πυρκαγιάς, όπου ο εμπρηστής εντοπίστηκε με δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι που χρησιμοποιείται για προσάναμμα.

Στην ανακοίνωσή τους οι Αρχές αναφέρουν τα εξής για τη σύλληψη: «Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με κωδικό κλήσης Δ 513-1/Α΄ Αλλαγής, η οποία εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου κατά το ωράριο 07:00-13:00, εντόπισε τον (Α) ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα, η οποία επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανεμών. Στην κατοχή του (Α) ανευρέθησαν δύο (2) αναπτήρες και (1) σφουγγάρι, τα οποία κατασχέθηκαν. Στο σημείο προσήλθαν δέκα (10) οχήματα της Π.Υ καθώς και εναέρια μέσα τα οποία βρίσκονται επί το έργον.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Ο ανωτέρω (Α) προσήχθη στο Τ.Α ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, όπου επιλήφθηκε ο Αξιωματικός Υπηρεσίας».

Η ταυτότητα του εμπρηστή 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος είχε προσαχθεί πριν από λίγες εβδομάδες γιατί είχε εντοπιστεί να κινείται ύποπτα γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο A.Μ. δεν έχει λάβει άσυλο στη χώρα μας. Είναι “αιτών ασύλου”. Ειδικότερα, υπέβαλλε στις 4/4/2024 αίτημα ασύλου, αμέσως μετά την παράνομη είσοδό του στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και τη σύλληψή του εκεί. Διευκρινίζεται ότι, δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου έχει, βάσει του διεθνούς δικαίου και των Συμβάσεων που έχει κυρώσει η χώρα μας, κάθε Πολίτης τρίτης Χώρας (ΠτΧ).

Κατά την καταγραφή του, ο παραπάνω δακτυλοσκοπήθηκε και ταυτοποιήθηκε, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης-Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΥΤ/ΚΕΔ) Φυλακίου-Ορεστιάδος. Στη συνέχεια, έλαβε το δελτίο αιτούντος ασύλου, το οποίο επέχει θέσει ταυτότητας των ΠτΧ για όσο εκκρεμεί η εξέταση του αιτήματός τους. Αποχωρώντας από το ΚΥΤ/ΚΕΔ Φυλακίου-Ορεστιάδος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, δήλωσε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα και έλαβε ραντεβού για συνέντευξη από το Γραφείο Ασύλου Αττικής για την εξέταση του αιτήματος του για τις 18/6.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι» τόνισε νωρίτερα στην ανάρτησή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

 

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής: «Ένας 33χρονος Τούρκος συνελήφθη από τις αρμόδιες αρχές ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική ο 33χρονος είναι αιτών ασύλου. Επιπλέον όλες οι υπηρεσίες της ασφάλειας της χώρας διερευνούν το προφίλ του δράστη. Τέλος, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστική, ο προαναφερθείς κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Ανακοίνωση Ελληνικής Λύσης 

«Η κυβέρνηση “πανηγυρίζει” επειδή συνέλαβε Τούρκο εμπρηστή, ο οποίος για τέταρτη φορά προσπάθησε να κάψει το όρος Αιγάλεω…Αντί να ντρέπονται που έχουν καταντήσει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, με τον Τούρκο εγκληματία να κυκλοφορεί ανενόχλητος έπειτα από τρεις εμπρησμούς, πανηγυρίζουν!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι