VIDEO

Συνελήφθησαν οι 49 προσαχθέντες από το ΑΠΘ – Καταγγελία για προπηλακισμό καθηγητών

Συνελήφθησαν οι 49 προσαχθέντες από το ΑΠΘ – Καταγγελία για προπηλακισμό καθηγητών

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι 49 προσαγωγές, αποτέλεσμα της χθεσινής αστυνομικής επέμβασης στην Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι 49 συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, φθορά ξένης περιουσίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι η αστυνομική επέμβαση έγινε επειδή «άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού».

Μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο σημείο κατήγγειλαν πως δεν είδαν παρουσία εισαγγελέα κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, αν και είχαν ενημερωθεί για το αντίθετο.

«Ζητήσαμε παρουσία εισαγγελέα, μας είπαν ότι υπήρχε εισαγγελέας. Επί μία ώρα και 10 λεπτά ήμασταν στα τρία μέτρα από την πόρτα που γινόταν οι προσαγωγές. Δεν παρουσιάστηκε κανένας εισαγγελέας. Ζητάμε να αποχωρήσουν τώρα τα ΜΑΤ. Δεν υπάρχει λόγος παρουσίας δυνάμεων εφόσον σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και είδαμε να έχουν ολοκληρωθεί οι προσαγωγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του ΑΠΘ και αντιπρόεδρος του ΕΣΔΕΠ, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και επίσης μέλος του ΕΣΔΕΠ, Γιώργο Ραπτάκη, ο πρύτανης του ΑΠΘ ήταν εκείνος που κάλεσε την αστυνομία και ακολούθησε η αστυνομική επιχείρηση. «Προπηλάκισαν ακόμα και εργαζόμενους καθηγητές» κατήγγειλε στην κάμερα ένα άλλο άτομο που ήταν παρόν στην συγκέντρωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι