Συνεχίζεται το μυστήριο με το 2χρονο κοριτσάκι της Σερβίας – Νεκρός ένας από τους συλληφθέντες

Συνεχίζεται το μυστήριο με το 2χρονο κοριτσάκι της Σερβίας – Νεκρός ένας από τους συλληφθέντες

Η σερβική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας από τους φερόμενους ως συνεργούς των φονέων  της Ντάνκα Ίλιτς, που αγνοείται από τις 26 Μαρτίου, πέθανε στο κρατητήριο τη νύχτα «από παθολογικά αίτια». Πρόκειται για τον 40χρονο αδελφό ενός εκ των δύο δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη μικρή, ηλικίας 2 ετών, εξαφανίστηκε έξω από το σπίτι της, σε ημιορεινό χωριό της ανατολικής Σερβίας, κοντά στην πόλη Μπορ. Άρχισαν έρευνες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, καθώς υπήρχαν υποψίες απαγωγής και εμπορίας. Ομως προ μιας εβδομάδας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της σερβικής αστυνομία, συνελήφθησαν δύο 50χρονοι υπάλληλοι της εταιρείας ύδρευσης και ομολόγησαν ότι παρέσυραν το παιδί με το υπηρεσιακό του όχημα, στο οποίο βρέθηκαν και αίματα από το κοριτσάκι.

Οι δύο άνδρες υπέδειξαν την περιοχή στην οποία  πέταξαν το παιδάκι λέγοντας ότι “θέλαμε να γλιτώσουμε τη φυλακή”. Εντούτοις το σώμα του παιδιού δεν βρέθηκε πουθενά και η σερβική αστυνομία θεώρησε πιθανό κάποιοι να μετέφεραν το πτώμα αλλού, ποντάροντας στο ότι χωρίς πτώμα δεν στοιχειοθετείται η ανθρωποκτονία. Ως ύποπτοι για την εξαφάνιση της σορού του παιδιού συνελήφθησαν ο 73χρονος πατέρας και ο 40χρονος αδελφός ενός εκ των φυσικών αυτουργών.

Για τον θάνατο του τελευταίου, που κρατείτο σε αστυνομικό τμήμα τις τελευταίες 48 ώρες, ανακοινώθηκε το εξής: «Ο κρατούμενος αισθάνθηκε αδιαθεσία τη νύχτα και παρά την ταχύτατη ανταπόκριση των αστυνομικών και των γιατρών, απεβίωσε. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι πέθανε από φυσικά αίτια. Ο θάνατος επήλθε στις -3:10 σήμερα το πρωι στο Ιατρικό Κέντρο του Μπορ».

Η μικρή Ντάνκα Ίλιτς εξαφανίστηκε την 26η Μαρτίου από την πόλη Μπορ (ανατολικά) με το πρόσωπό της να δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για 10 ημέρες, προτού οι αρχές ανακοινώσουν την περασμένη Τετάρτη δύο πρώτες συλλήψεις και προχθές άλλες δύο. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό της σορού του παιδιού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι