Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας

Βομβαρδισμοί και οδομαχίες στη Γάζα - Το Διεθνές Δικαστήριο ζητάει να κηρυχθεί κατάπαυση πυρός

Αεροπορικές επιδρομές και πυρά από το ισραηλινό πυροβολικό πλήττουν και σήμερα τη Λωρίδα της Γάζας, από το βορρά μέχρι τον νότο.

Περίπου έναν μήνα μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, οι μάχες έχουν ξαναρχίσει σε όλο το θύλακα. Νωρίτερα μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες και ένας τοπικός αξιωματούχος είπαν ότι αεροσκάφη βομβάρδισαν την ανατολική και κεντρική Ράφα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η πολεμική αεροπορία έπληξε χθες, Δευτέρα, «65 στόχους των τρομοκρατών». Την ίδια ημέρα, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «εγκατέλειψε» τους ομήρους.

«Καλώ όλες τις πλευρές να καταλήξουν αμέσως σε συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική: κάθε καθυστέρηση στοιχίζει ζωές καθημερινά», δήλωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, Τορ Βένεσλαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι