Καθυστερήσεις στις πτήσεις λόγω βλάβης στη Microsoft – ΟΚ οι ελληνικές τράπεζες

Καθυστερήσεις στις πτήσεις λόγω βλάβης στη Microsoft – ΟΚ οι ελληνικές τράπεζες

To παγκόσμιο blackout που είχε ως αιτία προβλήματα σε λογισμικό της Microsodt το οποίο χρησιμοποιείται από πολλά αεροδρόμια, αλλά και τράπεζες είχε συνέπειες και για τον ταξιδιώτες στην Ελλάδα, με πολλές καθυστερήσεις, όμως δεν έχει επηρεαστεί καμία τράπεζα.

Απεναντίας, έχουν επηρεαστεί πολλές τράπεζες στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, στο Ισραήλ, την Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία και αλλού. Επίσης έχουν ακυρωθεί χιλιάδες πτήσεις σε πολλά αεροδρόμια, όχι όμως στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπου δεν χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο λογισμικό και έχουν επηρεαστεί μόνον μερικές αεροπορικές εταιρείες.

Στο Ηράκλειο είχαν πολλές καθυστερήσεις και ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας είπε ότι πλέον γίνεται χειροκίνητα η διευθέτηση των πτήσεων, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, ωστόσο επειδή είναι δεκάδες οι πτήσεις που έρχονται, προκαλείται μια γενικότερη πίεση στο σύστημα.

Το πρόβλημα στο λογισμικό, που φέρεται να έχει εντοπισθεί και να είναι στη διαδικασία επίλυσης,  επηρέασε πάντως τις αερομεταφορές σε όλο τον κόσμο καθώς λειτούργησε ως ντόμινο.

Η AEGEAN σε ανακοίνωση που εξέδωσε διευκρινίζει πως δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά η επιχειρησιακή της λειτουργία παρά μόνο ορισμένες υπηρεσίες στο site της, όμως ενημερώνει ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις σε πτήσεις.

«Λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην παγκόσμια αλυσίδα και σε συστήματα υποστήριξης, έχουν επηρεαστεί ορισμένες υπηρεσίες του site μας, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν και πτήσεις μας από και προς αεροδρόμια, των οποίων η λειτουργία έχει επηρεασθεί. Οι επιβάτες μας μπορούν να ενημερώνονται από όλα τα επίσημα κανάλια της εταιρείας», αναφέρει η Aegean.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι