video

Συγγενείς θυμάτων ζητούν την παραίτηση Φλωρίδη: “Δικαιοσύνη από κάποιον που μας έχει για τα μπάζα;”

Συγγενείς θυμάτων ζητούν την παραίτηση Φλωρίδη: “Δικαιοσύνη από κάποιον που μας έχει για τα μπάζα;”

Οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών συσκέφθηκαν σήμερα στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις. Κατέληξαν μεταξύ άλλων στο να ζητήσουν την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης.

O Νίκος Πλακιάς, πατέρας των αδικοχαμένων διδύμων κοριτσιών, είπε ότι πραγματοποιήθηκε μία ενημέρωση από τους πραγματογνώμονες και ότι οι συγγενείς αντάλλαξαν απόψεις.

«Αποφασίσαμε ορισμένες δραστηριότητες και ζητούμε την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Πλακιάς. «Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε να μας δικάσει ένας υπουργός ο οποίος θεωρεί όσες αποδείξεις και στοιχεία έχουμε συλλέξει “για τα μπάζα”. Πώς θα πάμε στις δικαστικές αίθουσες όταν θεωρεί πως ό,τι έχει συγκεντρωθεί είναι ψέματα;», συμπλήρωσε ο ίδιος. Και προσέθεσε: «Ο κ. Φλωρίδης είναι για τα μπάζα κι όχι εμείς».

Παράλληλα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να τους ενημερώσει «με ποιους επικοινωνούσε εκείνο το βράδυ και ποιοι τον ενημέρωναν». Αναφέρθηκε και στο ότι κάλεσαν τον Καραμανλή στη σύσκεψη αλλά δεν εμφανίσθηκε και είπε ότι «είναι ντροπή και άκουσα ότι πήγε στο Καρπενήσι».

«Δεν θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις προς τα πολιτικά πρόσωπα μετά την εξεταστική επιτροπή και την πρόταση μομφής. Μαθαίνουμε ότι είναι έτοιμοι να κάνουν προανακριτική. Θα είναι ακόμα ένα τραγικό λάθος. Θα γίνουν μηνύσεις εναντίον της Πυροσβεστικής, αλλά και όλων των εμπλεκόμενων τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος. Δεν έγινε σωστή διαχείριση και δεν ακολουθήθηκε κανένα πρωτόκολλο», κατέληξε ο κ. Πλακιάς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι