Συνομιλίες Ιράν-Κατάρ για την αποκλιμάκωση ενόψει αμερικανικής επέμβασης

Συνομιλίες Ιράν-Κατάρ για την αποκλιμάκωση ενόψει αμερικανικής επέμβασης

Με φόντο τις αμερικανικές απειλές για στρατιωτική επέμβαση κατά της Τεχεράνης, το πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ QNA μετέδωσε σήμερα ότι ο Ιρανός πρόεδρος και ο εμίρης του Κατάρ είχαν τηλεφωνική συνομιλία, κατά την οποία εξέτασαν τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης και έκαναν απολογισμό της τρέχουσας περιφερειακής κατάστασης.

Σύμφωνα με το QNA, ο σεΐχης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι και ο Μασούντ Πεζεσκιάν συζήτησαν για τις “τελευταίες εξελίξεις τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο, συγκεκριμένα για την εξέλιξη της παρούσας κατάστασης, όπως και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να μειωθούν οι εντάσεις και να υπάρξει σταθερότητα”.

Οι δύο ηγέτες επέμειναν επίσης στη σημασία του διαλόγου και της διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx