Συνομιλίες συμμάχων της Χαμάς με Αιγυπτίους

Συνομιλίες συμμάχων της Χαμάς με Αιγυπτίους

Προσπάθειες για “μέση λύση” αναζητούνται στην Αίγυπτο, καθώς το θέμα των ομήρων είναι “δεμένο” με την κατάπαυση πυρός που δεν συμφωνείται

Αντιπροσωπεία της ένοπλης οργάνωσης “Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ” (PIJ), η οποία έχει συμμαχήσει με τη Χαμάς και είναι γνωστό ότι κρατεί έναν αριθμό εκ των ισραηλινών ομήρων, έφθασε στο Κάιρο για συνομιλίες με τις αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας, όπως δήλωσε σήμερα, στο Reuters ένα μέλος της οργάνωσης που γνωρίζει τις συνομιλίες.

Αυτές θα επικεντρωθούν στην εξεύρεση “τρόπων για τον τερματισμό της επιθετικότητας των Ισραηλινών κατά του λαού μας”, είπε το μέλος της PIJ, μιας οργάνωσης που έχει την στήριξη του Ιράν και έχει μέχρι σήμερα, απορρίψει το ενδεχόμενο νέων συμφωνιών ανταλλαγής ομήρων με το Ισραήλ εφ΄όσον αυτό δεν σταματά τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η οργάνωση θεωρεί ότι «οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να μάχονται με όπλα για την πατρίδα τους, ενώ οι Ισραηλινοί είναι κατοχικές δυνάμεις». Οι Αιγύπτιοι είναι υπέρ της εκεχειρίας, όμως προσπαθούν να απελευθερώνονται όμηροι έστω και με σύντομες καταπαύσεις πυρός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι