Σύντομα θα συναντηθούν οι πρόεδροι Ρωσίας-Κίνας

Ρωσία-Κίνα: Γεωοικονομική και γεωστρατηγική σύμπλευση, Ιωάννης Φριτζαλάς

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντιμίτρι Πέσκοφ δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζουν να συναντηθούν, αλλά δεν ανέφερε ημερομηνίες για την επίσκεψη του Πούτιν στο Πεκίνο.

Είπε ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Πεκίνο θα μπορούσε να θεωρηθεί «προετοιμασία για επικείμενη συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο».

«Πράγματι, σχεδιάζονται τέτοιες επαφές και είναι κατανοητός ο λόγος και η αναγκαιότητά τους, δεδομένου ότι οι σχέσεις των ηγετών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας είναι πολύ φιλικές», δήλωσε ο Πέσκοφ σε δημοσιογράφους. «Όμως είναι πρώιμο να οριστικοποιήσουμε ημερομηνίες. Θα σας ενημερώσουμε για τα πάντα μόλις είμαστε έτοιμοι», συμπλήρωσε. Το Reuters είχε μεταδώσει προ 25 ημερών ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Πεκίνο τον Μάιο για συνομιλίες με τον Σι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι