Σύντομο τετ α τετ Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του

Σύντομο τετ α τετ Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, συμμετείχε στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας για τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Sky Shield (ESSI), που έλαβε χώρα στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Σε ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) έχει φωτογραφία από την σύντομη ελληνοτουρκική συνάντηση, αφού συμμετείχε στην τελετή και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Στην ανάρτησή του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρονται τα εξής: «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Yaşar Güler είχε σύντομη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νικόλαο Δένδια μετά την «Τελετή Υπογραφής Κανονιστικών Εγγράφων για τη Συμμετοχή Τουρκίας και Ελλάδας στην Επιστολή Προθέσεων της Πρωτοβουλίας European Sky Shield (ESSI)». Και οι δύο Υπουργοί, οι οποίοι είχαν μια γρήγορη συνάντηση, παρακολούθησαν αργότερα τη δεύτερη σύνοδο στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε κατά την τελετή υπογραφής: «Η πρωτοβουλία αυτή, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και προς την εκπλήρωση των απαιτήσεων του ΝΑΤΟ, παράλληλα με τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας και της ενσωμάτωσης των συμμάχων. Ως Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε αυτή την πρωτοβουλία με το ευρύ φάσμα των εθνικών μας δυνατοτήτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Γερμανία για τον συντονιστικό της ρόλο σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Θα χαρούμε να εργαστούμε μαζί σας σε αυτήν την πρωτοβουλία που υπηρετεί τη συλλογική άμυνα».

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι