ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μητσοτάκη στον Alpha

Μητσοτάκης: Στα 300 εκατ. τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την συνέντευξή του στον ALPHA, εξαπέλυσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο ο κ. Μητσοτάκης «προσπάθησε να πει καλά το μάθημα των επικοινωνιολόγων του, παρότι ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο και από πού πληρώνονται».

Ακολούθως αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να εμφανιστεί συνοφρυωμένος, σκεπτικός και ταπεινόφρων. Για πρώτη, ίσως, φορά μετά το 2019. Δήλωσε υποκριτικά ‘ανακουφισμένος’ που ‘δεν υπάρχει σήμερα το 41%’! Ο κ. Μητσοτάκης, μπορεί να επιχείρησε να στείλει μήνυμα ενάντια στους υπερόπτες υπουργούς του που ‘είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά’, ωστόσο αρνήθηκε ξανά να παραδεχτεί τις πραγματικές αιτίες της τεράστιας φθοράς της ΝΔ, η οποία έχασε πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων μέσα σε ένα μόλις έτος».

Συνεχίζοντας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών και το έγκλημα στα Τέμπη δεν έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, επικαλούμενος μάλιστα ‘επιστημονικά δεδομένα’. Σαν να αγνοεί ότι οι πολίτες καταγγέλλουν διαρκώς την επιχείρηση συγκάλυψης, για την οποία καθημερινά προκύπτουν νέα συγκλονιστικά στοιχεία.

»Γι’ αυτό και δεν ανέλαβε ούτε τώρα καμία δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ και αντιμετώπιση του πληθωρισμού, για ουσιαστική διόρθωση των αδικιών στο τεκμαρτό εισόδημα και για μείωση της φορολογίας στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

»Γι’ αυτό και, ενώ ξορκίζει την (ακρο)δεξιά στροφή που σχεδιάζει – υποτιμώντας με προκλητικό τρόπο την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων – την επιβεβαιώνει επί της ουσίας με τη ρητορική του. Αλλά και με τη… μεταμέλεια που έδειξε προς το (‘στενοχωρημένο’, όπως είπε) υπερσυντηρητικό ακροατήριο της ΝΔ για το νομοσχέδιο που αφορούσε στην ισότητα στον γάμο».

Ακολούθως, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επαναφέρει τις προτάσεις του και καλεί τον πρωθυπουργό:

* να μηδενίσει τον ΦΠΑ για το αναγκαίο χρονικό διάστημα σε βασικά είδη κατανάλωσης, όπως κρέας, γάλα, γαλακτοκομικά, λαχανικά, έλαια, δημητριακά, στη βρεφική διατροφή και περιποίηση, στα άλευρα
* να μειώσει μόνιμα τον ΦΠΑ ανά κατηγορία όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
* να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης
* να προχωρήσει στην κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με παράλληλη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που τους αφορά
* να μειώσει τους συντελεστές φόρου για εισοδήματα έως 100.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα
* να μειώσει τον φόρο από 22% σε 17% στις εταιρείες και τις επιχειρήσεις με κέρδος έως 220.000 ευρώ».

«Αντί να μιλάει για… καμμένα λεφτόδεντρα, να δει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει το αυτονόητο για να ανακουφίσει την κοινωνία» καλεί τον πρωθυπουργό η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «στην αποψινή του συνέντευξη ο Πρωθυπουργός πιστοποίησε την αναποτελεσματικότητα και την αποτυχία της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα όπως η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση και η απαξίωση του ΕΣΥ, ζητήματα που όπως μας ενημέρωσε «έβλεπε και πριν τις εκλογές», αλλά απέφυγε να ασχοληθεί.

»Φαίνεται, δε, ότι το έχει συνήθεια σε κάθε πρώτη μετεκλογική του συνέντευξη να παριστάνει τον «τιμωρό» των πολυεθνικών, που κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού, ο οποίος επί διακυβέρνησής του είναι προτελευταίος σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ.

»Όσο για τη στροφή …στην ταπεινότητα που υποκρίθηκε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώσεις ότι τα θέματα του κράτους δικαίου -όπως τα Τέμπη και το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων- δεν έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, θυμίζουν πολύ την αλαζονεία του “41%”. Η υπονόμευση του κράτους δικαίου, η έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διάκριση των εξουσιών θρέφουν την αποχή και την απαξίωση της πολιτικής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι