ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση η κυβέρνηση για τα τουρκικά δημοσιεύματα για την Κάσο

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση η κυβέρνηση για τα τουρκικά δημοσιεύματα για την Κάσο

Τί ανέφερε για το ζήτημα η Βούλα Κεχαγιά.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε νέο κάλεσμα στην κυβέρνηση «να πάρει θέση και να διαψεύσει τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου τα οποία επικαλούμενα και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζονται ότι ”οι ελληνικές αρχές ζήτησαν άδεια από την Άγκυρα για τις δραστηριότητες του πλοίου πόντισης καλωδίων στην Κάσο” κι ως εκ τούτου η Ελλάδα ”αποδέχεται τα όσα περιλαμβάνονται στο τουρκολιβυκό μνημόνιο”».

«Η τουρκική πλευρά επιδιώκει για άλλη μια φορά να επαναφέρει το νέο-οθωμανικό αναθεωρητικό αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας και της επίκλησης του άκυρου και νομικώς ανυπόστατου τουρκολιβυκού Μνημονίου σε μια απόπειρα αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου», ανέφερε, τονίζοντας ότι « πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνηση άμεσα και να καταστεί σαφές στην τουρκική πλευρά ότι η συνέχιση των παράνομων ενεργειών της, θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρότατες συνέπειες τόσο στις ελληνοτουρκικές όσο και στις ευρωτουρκικές σχέσεις» ανέφερε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι