ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κικίλιας βαφτίζει εμπρηστές τους εθελοντές – Κικίλιας: Αφήστε την μικροπολιτική

Κικίλιας: 2.166 φωτιές από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου - 123 συλλήψεις για πρόκληση φωτιάς

Κριτική στον Βασίλη Κικίλια «για τις ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και για την επικοινωνιακή διαχείριση των πυρκαγιών», ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο υπουργός χαρακτηρίζει μικροπολιτική όσα του καταλογίζουν και ισχυρίζεται ότι δεν βάφτισε εμπρηστή κανέναν.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: «Εν μέσω μιας δύσκολης αντιπυρικής περιόδου, ο αρμόδιος υπουργός κ. Κίκιλιας αντί να φροντίσει για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα σε έμψυχο δυναμικό αλλά και σε εξοπλισμό, επιδίδεται σε επικοινωνιακά τερτίπια. Την περασμένη Τετάρτη έσπευσε να διακινήσει fake news, “βαφτίζοντας” εμπρηστές δύο πολίτες που επιχείρησαν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου στην έναρξη της εκδήλωσής της.

»Και χθες το βράδυ, μετά τον περιορισμό της πυρκαγιάς στην Κερατέα, έσπευσε με αναρτήσεις στο Facebook να μοιράζει συγχαρητήρια στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο δίνει μια άνιση μάχη όλες αυτές τις ημέρες. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Κικίλιας για τις γυναίκες και τους άνδρες της Υπηρεσίας είναι να λύσει άμεσα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του χαρακτηρίζει την κριτική που του ασκούν μικροπολιτική και για τον χαρακτηρισμό εμπρηστή -ενός ανθρώπου που κατά τον κ. Κικίλια προχθές ήταν εμπρηστής διότι έτρεχε μακριά από φλόγες-, είπε τα εξής:

«Άκουσα μέχρι και το ότι βγάλαμε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με κάποιον άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να σβήσει μια φωτιά και εμείς είπαμε ότι είναι ο εμπρηστής κλπ. Πρώτα από όλα δεν έχει κυκλοφορήσει κανένα βίντεο, γιατί απαγορεύεται από την προανάκριση. Και ούτε πρόκειται να κυκλοφορήσει τίποτα έως ότου το επιτρέψουν οι ανακριτικές αρχές. Δεν έχουμε ένα βίντεο, έχουμε διάφορα βίντεο για τη φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου.  Έχουμε και εμπρηστικό μηχανισμό και μπιτόνια και πετρέλαια κλπ. τα οποία είναι στη σήμανση για αποτυπώματα».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι