ΣΥΡΙΖΑ: Ως εδώ η μυστική διπλωματία Μητσοτάκη στο Ουκρανικό!

ΣΥΡΙΖΑ: Ως εδώ η μυστική διπλωματία Μητσοτάκη στο Ουκρανικό!

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τίθεται ζήτημα για τις διπλωματικές ενέργειες της κυβέρνησης όσον αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΡΥΙΖΑ, με τίτλο «Ως εδώ η μυστική διπλωματία Μητσοτάκη στο Ουκρανικό!» , αναφέρει τα εξής:  «Οι νέες δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι για την συνάντηση  του με τον Πρωθυπουργό στο Βίλνιους σχετικά με ‘’την εφαρμογή των συμφωνιών κατά την πρόσφατη επίσκεψή του κου Μητσοτάκη στην Οδησσό” αποτελούν μία ακόμη ανησυχητική επιβεβαίωση για την αδιαφανή και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εγκλωβισμένη στο δόγμα του ‘’δεδομένου συμμάχου’’.

» Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκφράζει για ακόμη μια φορά την ανησυχία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση φαίνεται ότι προχωρεί σε μυστική διπλωματία όσον αφορά την Ουκρανία, χωρίς την επιβεβλημένη θεσμική ενημέρωση της Βουλής. Καλούμε την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία για το περιεχόμενο των συμφωνιών με την ουκρανική πλευρά, και εάν αυτές αφορούν στην ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, καθώς και το ενδεχόμενο κόστος τους στην άμυνα της Ελλάδας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι